Катування в’язнів, наркоторгівля, мільйонні шахрайські схеми – це будні так званої "пенітенціарної системи ДНР". На сьогодні поліція Донеччини зафіксувала злочини 400 "співробітників", за які тим обов’язково доведеться відповідати перед законом. Тим не менше, бойовики продовжують вербувати "гарматне м'ясо"для фронту у цих установах, не гребуючи погрозами та навіть убивствами.

Такі дані оприлюднила прес-служба ГУ Нацполіції регіону.

Зокрема, недавно п’яні тюремники однієї з буцегарень розташованої на окупованих територіях, заради розваги вивели на вулицю та розстріляли з автоматів двох в’язнів, ще одного поранили.

В іншій тюрмі наглядачі докатували заарештованого до того, що йому довелося ампутувати обидві кінцівки.

За інформацією правоохоронців, дуже часто учасниками подібних знущань ставали й ватажки терористів.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

“Зайшов покійний Гіві, з ним 20 людей озброєних, пропонував вступати в їхню бригаду, і тоді всі будемо вільні – хто піде з ним. Весь ізолятор відмовився. Сам Гіві бив особисто мене. Адміністрація колонії не перешкоджала катуванню. – Ті хто не підкорився – не знаю їхню подальшу долю, але у таборі їх більше не було», – розповідає колишній в’язень, який відбував покарання за розбій в окупованому Донецьку.

Чоловік додав, що незважаючи на всі залякування "ДНРівців", воювати йшли тільки ті, кому не було чого втрачати. І таких людей набиралося небагато.

Зараз у в’язницях на території "псевдореспублік" процвітає телефонне шахрайство. Зокрема, у Жданівській колонії засуджений у змові з начальством установи ошукував мешканців всієї України. За місяць він отримував близько 300 тисяч гривень, частину з яких передавав адміністрації. Українські правоохоронці встановили особу зловмисника, він внесений у розшукові бази та буде притягнутий до відповідальності.

Деякі в’язні зробили у "ДНР" кар’єру, потрапивши з тюрми у співробітники "МГБ". Зі слів одного з арештантів, усі керівники відділень цього органу були громадянами РФ та "надавали організаційну допомогу".

У поліції повідомили, що на окупованій території Донеччини залишилося 14 установ виконання покарань, в яких станом на серпень 2014 року перебувало близько 10 тисяч осіб. За три останні роки 632 людини після відбуття строку приїхали та стали на облік на підконтрольній Україні території. Ще 102 в’язнів передали з виправних установ на окупованій території для відбуття покарання на території, підконтрольній Україні. З них 29 – довічно ув’язнені.

На сьогодні в "пенітенціарній системі ДНР" працюють 2576 осіб.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", бойовики знову зірвали розведення сил на Донбасі.