Повне скасування віз для українців вже не за горами. Для завершення всіх необхідних процедур знадобиться ще два місяці.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає 1+1. Він розповів, що два місяці підуть не тільки на лібералізацію між Євросоюзом і Україною, а й, можливо, на збільшення числа поїздок громадян України в ЄС до 150 мільйонів на рік.

"У минулому році у нас було приблизно 15 млн поїздок в ЄС. Моя амбіція, щоб таких поїздок було 100-150 млн, Для такого звичайно потрібні біометричні паспорти", - заявив Клімкін і зазначив, що для повної лібералізації ще потрібно добро від комітету постійних представників ЄС і згода Ради Євросоюзу.

Після того, як з процедурами буде покінчено, українці зможуть відвідувати країни ЄС тільки при наявності біометричного паспорта.

"Насправді не потрібно тягнути велику пачку документів на кордон. На кордоні потрібен тільки біометричний паспорт, разом з ним вам потрібен квиток, поліс страхування. Прикордонникам, особливо на першому етапі важливо підтвердити мету вашої поїздки... Можуть запитати чи є у вас фінансові кошти", - розповів Клімкін.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що депутати Європарламенту проголосували за скасування віз для українців, оскільки країна виконала всі заявлені вимоги.