Перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" і соратник президента Ігор Кононенко задекларував 14,743 мільйона гривень доходу в 2016 році.

Про це повідомляють "Українські Новини", посилаючись на реєстр декларацій. Варто відзначити, що сайт НАЗК не працює вже кілька днів.

Доходи Кононенко: 14,5 мільйона дивідендів від "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "ВІК", 82 тисячі - відсотки від банківських вкладів, 161 тисяча гривень - зарплата депутата. Готівкові у депутата: 965 тисяч євро, 928 тисяч доларів, 397 тисяч гривень, 5,9 млн гривень акцій "ВІК", 2,1 млн гривень - рахунок в "Укрсоцбанку".

У власності у Кононенко два будинки площею 1 №644 і 36,6 кв. м, а також квартира на 236,6 квадратів і дві земельні ділянки - 4 654 та 2 255 кв. м. У 2016 році депутат змінив авто, тепер він їздить на Audi A8 2012 року. Кононенко вказаний кінцевим бенефіціаром компаній "Міжнародна тенісна академія", "Медсервіс плюс", "Промавтоматика", "Європейський дім", "Кіевгейт Інвестмент", приватних компаній Treck Holding Coast S.L. (Іспанія), Lancashire Big (Іспанія), Treck Holdings Limited (Гібралтар), а також ТОВ "Внешекономсервіс" і суднобудівного заводу Петра Порошенко "Ленінська кузня" (Київ).

Також в його володінні акції Міжнародного інвестиційного банку, "ВІК" і "Ri-System Limited" (Кіпр).

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За 2016 год 1 млн гривень Кононенко витратив за консультації в сфері права, 2,9 млн гривень - за отримання освіти, 1 млн гривень - за послуги з організації авіаперевезень і 800 тисяч гривень - благодійний внесок.

У дружини 25 тисяч євро, 24,9 тисячі долларов 730 тис. гривень готівкою, підвіска з діамантами, соболина куртка, сумка зі шкіри страуса, автомобіль BMW 550 2012 року випуску, орендований у почесного консульства Сейшельських островів в Україні.

У сина автомобіль Subaru WRX STI 2010 року випуску, продюсерський цент "Разом", зарплата 22,2 тисяч гривень зарплати і 22,1 тис. доларів на рахунку в Міжнародному інвестбанку.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Депутат від БПП Ігор Кононенко прямо причетний до втечі колишнього президента Януковича з України в лютому 2014 року. Про це заявив колишній глава СБУ Валентин Наливайченко.