Бізнесмени обкрадають киян, підключаючи до домових мереж свої кафе і магазини. У результаті городяни змушені оплачувати комуналку за недобросовісних підприємців.

Про це виданню Politeka повідомили експерти.

Зазначається, що таке "шахрайство" стосується не лише тепла, але і води та електроенергії.

Як розповіли мешканці однієї зі столичних багатоповерхівок, у їхньому будинку на першому поверсі знаходиться кафе, два салони краси, ремонт взуття та кілька офісів. При цьому оплата комунальних послуг лягає на плечі мешканців будинку.

"Виявилося, що ресторан підключений до електромережі парадного та загальнобудинкової витяжки. Тому нам приходять космічні рахунки за світло", — розповіла киянка.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

При цьому власники цих закладів у своє виправдання заявили, що змушені на це йти, оскільки не можуть оплачувати комерційні тарифи.

Як розповідають юристи, через високі тарифи для юросіб, бізнесмени часто вступають у змову з ЖЕКами, які незаконно здають приміщення, не погоджуючи це з мешканцями.

"У такому разі, слід звертатися до прокуратури, а не до суду", - зазначив адвокат Іван Ліберман.

За його словами, суд може затягнутися на роки, крім того за експертизи доведеться платити. Якщо ж подати скаргу в прокуратуру, ще й одразу всім, то строк на розкриття злочину складе всього два місяці, і експертизи проводяться безкоштовно.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", з 1 березня тарифи на електрику в черговий раз підвищилися. Українцям пообіцяли, що це п'ятий і останній етап збільшення вартості світла.