Продаж українського підрозділу Сбербанку виглядає чисто номінальною операцією. Нових акціонерів міг попросити провести операцію Кремль.

Про це повідомив експерт відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса, передає Liga.net. AS Norvik Banka, основним акціонером є громадянин Великобританії Григорій Гусельников, підписав угоду про участь в інвестиційному консорціумі з придбання філій Сбербанку в Україні. Експерт пояснив, що мажоритарним акціонером консорціуму став громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв, у якого є ряд заводів в Сумах.

Покупець російського банку є чисто номінальним. Йому не потрібні акції Сбербанку а угоду він проводить виключно на прохання Кремля.

"Є два варіанти. Вони його купують, щоб злити. Або щоб потримати до кращих часів. Очевидно, що ці люди не будуть вливати гроші в банк. І тут звичайно дуже важливо, чи входить в умову угоди заборгованість Сбербанку перед материнською структурою або її списали . Тому що купувати актив з величезним мінусом, майже в мільярд доларів боргу, справа зовсім пропаща ", - пояснив експерт.

Фурса розповів, що швидше за все банк надалі розпродадуть по частинах або дозволять впасти. Але надійність активів, за його словами, значно знизиться. Експерт додав, що НБУ в будь-який інший ситуації не схвалив би подібну угоду, але тут велику роль грає політична ситуація. Продаж Сбербанку підтримає і МВФ, оскільки цю буде меншим злом в цьому питанні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, активісти розблокували головний офіс російського Ощадбанку, який розташований в Києві.