Після інциденту з автомобілем СММ ОБСЄ, внаслідок якого одна людина загинула і три отримали поранення, пропагандистська машина в "ЛНР" запрацювала на повну силу. Мета – максимальна дискредитація ЗСУ.

Про це написав у Facebook Дмитро Тимчук, керівник "Інформаційного спротиву".

"За даними групи ІС, відразу після інциденту російські куратори в "МГБ ЛНР" поставили завдання місцевим «функціонерам» бойовиків в "адміністрації глави ЛНР" і "міноборони ЛНР" з оперативного вкидання в інформаційний простір тез про причетність ВСУ до підриву представників ОБСЄ. В екстреному порядку були підключені російські журналісти-пропагандисти, які працюють у "ЛНР". Так, від російського телеканалу Russia Today до робочої групи "МГБ-МО ЛНР" підключений такий собі Павло, який працює з журналістом цього ж телеканалу Романом Тихоновим», – йдеться в повідомленні.

Перед пропагандистами поставили конкретне завдання: наклепати контент для ЗМІ зі звинуваченням у підриві автомобіля спостерігачів "української ДРГ", яка і встановила вибуховий пристрій на маршруті руху машини біля села Пришиб.

За словами Тимчука, місце, де стався підрив, знаходиться навпроти Трьохізбенки, підконтрольної українській армії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Це традиційно "спекотна" ділянка, що характеризується тим, що ось уже третій рік в період з весни до кінця осені тут, уздовж Сіверського Донця, активно діють ДРГ російсько-терористичних військ. Зокрема, як групи спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ, "працюють" на ротаційній основі, так і ДРГ з місцевих бойовиків і російських найманців", – зазначив автор.

Він підкреслив, що ДРГ окупантів мінують усе підряд як у своїх тактичних тилах, так в тактичному тилу ЗСУ, при цьому нехтують складанням карт і схем мінних полів.

На думку Тимчука, більше інформації про те, що сталося, могло б дати вивчення місцевості в районі трагедії та пошук інших вибухових пристроїв, але окупанти нікому не дозволять провести подібне розслідування.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", автомобіль спостерігачів ОБСЄ підірвався сьогодні вранці, 23 квітня, біля села Пришиб на Луганщині.