Під арештом залишив кримського активіста Дмитра Кісієва Верховний суд після розгляду апеляційної скарги. Чоловіка заарештував на 15 діб Залізничний райсуд Сімферополя.

Кісієва визнали винним у порушенні статті "Непокора законному розпорядженню співробітника поліції", - передає QirimInfo з посиланням на адвоката Олексія Ладіна.

29 квітня Олексій прямував до університету, коли його зупинили поліцейські і зажадали, аби він показав свої документи. Потім у рапорті вони написали, що підставою для цього та подальшого затримання стало те, що Кісієв був "одягнений не по погоді, мав блідий колір обличчя та був збуджений".

Чоловік пояснив слідчим, що дійсно був схвильований тим, що заарештували його товариша Олексія Єфремова.

Адвокати активістів переконані, що зовнішній вигляд був лише прикриттям, оскільки законних підстав для перевірки документів не було. Насправді ж хлопців заарештували через те, що вони нібито збиралися взяти участь в акції "Відкритої Росії" "Набрид".

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

В ході апеляції суд визнав дії співробітників поліції законними і залишив Кісієва під арештом. Розгляд апеляційної скарги на арешт другого активіста - Олексія Єфремова - відбудеться в найближчі дні.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Росії антипутінські мітинги традиційно закінчилися масовими арештами.