Сьогодні депутата Харківської міської ради, керівника територіального ради Громадського Руху "Український вибір - Право народу" Андрія Лесика невідомі люди в масках заблокували в його власній квартирі.

Блокуючих близько 20 осіб, вони озброєні. У квартирі депутата відключили світло та Інтернет, повідомляє сайт організації.

Сам депутат пов'язує цей напад зі своєю принциповою позицією з питання святкування Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Нагадаємо, що після участі в минулорічному урочистій ході в День Перемоги, коли Андрій Лесик під час святкування Дня Перемоги йшов в колоні з ветеранами Великої Вітчизняної війни з георгіївською стрічкою на грудях. Міська рада Харкова прийняв незаконне рішення про позбавлення Андрія Лесика повноважень депутата.

Лесик в судовому порядку повернув собі право представляти інтереси мешканців Харкова. 19 квітня 2017 року прийшов на сесію міськради, але не зміг взяти участь в її роботі: за розпорядженням пана Кернеса охорона харківського міського голови з застосуванням фізичного насильства виштовхала Андрія Лесика із залу засідання, завдавши йому травми.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Тоді Громадський рух "Український вибір - Право народу" зажадало від правоохоронних органів розпочати досудове розслідування за фактом злочину, вчиненого щодо Андрія Лесика з боку Кернеса як організатора злочину і його охорони як виконавців, згідно зі статтею 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) та статті 351 (перешкоджання діяльності депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України.

ДОПОВНЕННЯ: Також в Києві в своїй квартирі збройними бійцями Національної корпусу заблокований координатор по роботі з громадськими організаціями Валерій Блідар.