В суботу, 22 квітня, перший китайський вантажний космічний корабель "Тяньчжоу-1" успішно пристикувався до орбітальної лабораторії "Тяньгун-2". Це стало для Китаю першим успішним стикуванням у відкритому космосі.

Стиковка була автоматичною і відбулася о 07:16 за київським часом. Операцію показали у прямому ефірі на Центральному телебаченні Китаю (CCTV).

"Тяньчжоу-1" запустили 20 квітня з космодрому Веньчан в провінції Хайнань. Його вивела на орбіту ракета-носій "Чанчжен-7". Метою "вантажівки" було доставити на орбіту близько шести тонн пального і припасів для лабораторії "Тяньгун-2". Також вона проведе низку експериментів і тестів.

Згідно з планом, корабель повинен здійснити лише три стикування з лабораторією, щоб дозаправити її. На орбіті він пробуде близько трьох місяців, два з них — після стикування з "Тяньгун-2".

Зазначимо, місія "Тяньчжоу-1" — частина програми Пекіна з будівництва власної орбітальної станції, першої в історії КНР.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, в Росії вирішили перейменувати космічний корабель "Союз МС-04". Тепер він називається "Арго".