У Китаї в провінції Хенань будівельники під час прокладання каналізаційних труб відкопали два кришталеві гроби з тілами родичів чиновників, які правили понад півтисячі років тому.

Про це пише South China Morning Post.

За словами дослідників, які вивчали муміфіковані тіла, це були родичі правителів династії Мін. Їх розквіт датований 1368-1644 роками. Вченим вдалося встановити, що одне з тіл належало внуку чиновника Гу Цзо, а інше – його матері.

Спеціалісти відзначають хороший стан одягу небіжчиків, не дивлячись на те, що з моменту поховання минуло більше 500 років. На одязі добре зберігся золотий візерунок.

Місцеві мешканці, обговорюючи знахідку в мережі, припустили, що будівельники могли розікрасти коштовності з гробниць. Проте за словами дослідників, це покоління людей жило досить скромно і ховали їх без цінних речей.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Крім того, за китайським законами, перед початком будівельних робіт, бригади повинні отримати дозвіл від археологів, а ця будівельна бригада такого дозволу не мала.

Наразі правоохоронці цілодобово охороняють знахідку.

Як повідомляв раніше інформаційний портал Знай.ua, в Іспанії археологи відкопали стародавні помешкання доісторичних людей, яких підозрюють у канібалізмі. На місці знайшли людські кістки зі слідами зубів та вогню.