В Іспанії археологи відкопали стародавні помешкання доісторичних людей, яких підозрюють у канібалізмі.

Про свою знахідку розповіли історики на сторінках видання Journal of Anthropological Archaeology.

Стоянку людей знайшли в одній з печер неподалік Валенсії. Посеред помешкання знайшли купу людських кісток, які дещо спантеличили вчених.

За словами дослідників, на залишках виявили сліди від зброї та вогню, а також людських зубів, що може свідчити про канібалізм доісторичного поселення на цій території.

З допомогою радіовуглецевого аналізу спеціалісти з'ясували, що кістки, які належали двом доросли особам та дитині датовані різним періодом.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Зазначається, що приблизний вік людських останків складає 10 тисяч років.

Тепер вченим належить вивчити причини такої поведінки. Версію про те, що люди могли зіткнутися з голодом, спеціалісти відхиляють, оскільки знайдені кістки тварин, які жили в той же період, говорить про достатню кількість їжі.

А от конфлікти між сусідніми етнічними групами цілком могла стати причиною канібалізму як помсти.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", поліція Києва затримала чоловіка-канібала, який убив жінку та дитину.