В Іспанії археологи відкопали стародавні помешкання доісторичних людей, яких підозрюють у канібалізмі.

Про свою знахідку розповіли історики на сторінках видання Journal of Anthropological Archaeology.

Стоянку людей знайшли в одній з печер неподалік Валенсії. Посеред помешкання знайшли купу людських кісток, які дещо спантеличили вчених.

За словами дослідників, на залишках виявили сліди від зброї та вогню, а також людських зубів, що може свідчити про канібалізм доісторичного поселення на цій території.

З допомогою радіовуглецевого аналізу спеціалісти з'ясували, що кістки, які належали двом доросли особам та дитині датовані різним періодом.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Зазначається, що приблизний вік людських останків складає 10 тисяч років.

Тепер вченим належить вивчити причини такої поведінки. Версію про те, що люди могли зіткнутися з голодом, спеціалісти відхиляють, оскільки знайдені кістки тварин, які жили в той же період, говорить про достатню кількість їжі.

А от конфлікти між сусідніми етнічними групами цілком могла стати причиною канібалізму як помсти.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", поліція Києва затримала чоловіка-канібала, який убив жінку та дитину.