Протягом лютого-березня поточного року кияни понад 50 разів скаржилися медикам на напади кліщів.

Як розповів голова київської "Держспоживслужби" Олег Рубан сайту 44.ua у квітні кількість нападів комах різко зросла, однак після похолодання динаміка пішла на спад.

Він також попередив киян про те, що деякі кліщі є переносниками хвороби Лайма (бореліоз). З 27 відібраних по всьому Києву кліщів у 7 випадках виявили інфекцію, тобто 25-30% комах заражені.

Таким чином, за словами Рубана, у столиці існує загроза зараження хворобою Лайма. Однак фахівці активно борються з проблемою.

Збудники хвороби – спірохети-борелії. Інфекція вражає шкіру, нервову та серцево-судинну системи, опорно-руховий апарат, суглоби.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Зазначимо, у разі нападу кліща слід протягом доби звернутися за допомогою до медків. Якщо за цей час правильно видалити паразита, то зараження не відбудеться.

Інформаційний портал "Знай.ua" писав раніше, як убезпечити себе від укусу кліща.