Міжнародний аеропорт "Київ" ("Жуляни") призупинив переговори з найбільшим авіаперевізником Європи Ryanair, який нещодавно розпочав співпрацю з Україною в галузі пасажирських перевезень. Причиною припинення діалогу в адміністрації київського аеропорту назвали дороговизну послуг європейської компанії, яку аеропорт не може собі дозволити.

Таку заяву зробив глава ради директорів аеропорту "Київ" Денис Костржевський.

"Переговори - це досить тривалий процес, і ми завжди готові до конструктивного діалогу. Але на даному етапі аеропорт "Київ" тимчасово призупинив діалог з Ryanair, тому що цінові очікування, які висловлювала авіакомпанія, абсолютно не збігаються з нашими можливостями", - повідомив Костржевський.

Раніше керівництво аеропорту намагалося домовитися про знижку від Ryanair, оскільки їх цінова політика не співпадає з можливостями українців. Натомість, авіаперевізник запропонував "Києву" зменшити аеропортовий збір на 60-80%, що у свою чергу неможливо здійснити, оскільки цей збір є регульованим тарифом.

"Задумайтесь, як можна надати 80% або навіть 50% знижку від цієї ціни, якщо рентабельності в ній закладено лише близько 10%. Це економічно невигідно. Відповідно, висловлені компанією Ryanair очікування в частині надання знижки на аеропортове обслуговування в корені не співпадають з нашою економічною моделлю роботи аеропорту. Саме з цієї причини ми і призупинили переговори", - додав представник аеропорту.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Деякі європейські країни дійсно мають практику надання знижок, проте у них це компенсується дотаціями, яких в Україні немає. Аеропортовий збір включає в себе вартість палива, зарплату персоналу, опалення та ряд інших витрат.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", українці у вересні-жовтні можуть дешево злітати до Німеччини. Ryanair анонсувала передчасний запуск рейсів Львів-Берлін з дешевими перельотами.