Археологічні розкопки на Поштовій площі, які мають загальнонаціональне значення для України, опинились під небезпекою знищення. Тому наукова спільнота та пересічні українці попросили мера Києва Віталія Кличка реалізувати плани щодо музеєфікації та подальшого дослідження старовинної вулиці часів Київської Русі.

Про це заявив у своїй петиції автор фільму "Україна. Повернення своєї історії " Акім Галімов. Його підтримала творча команда стрічки, директор Центру археології Києва при Інституті археології НАН України Михайло Сагайдак, кияни та вся наукова спільнота країни.

Вони звернули увагу на те, що квартали стародавнього Києва завалюють мішками зі сміттям, а фінансування роботи археологічної групи припинилося чотири місяці назад.

Крім того, у зв'язку з Євробаченням на історичному місці хрещення Русі у річці Почайна пришвидшеними темпами добудовують торговельний центр, а культурні шари X-IX століття, які могли би мати революційне значення для науки, будівельники через декілька днів збираються залити бетоном.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, на Поштовій площі знайшли фортифікаційні споруди XVII століття.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще