У Міністерстві закордонних справ України відреагували на скандальну заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка, який заявив про підготовку на території нашої держави озброєних бойовиків.

Коментар з цього приводу з’явився на офіційному сайті відомства.

У ньому йдеться, що подібні заяви керівництва Білорусі не відповідають дійсності, є провокаційними і шкодять розвитку добросусідських відносин між Україною та Білоруссю.

"Привертаємо увагу, що саме партнер Білорусі по Союзній державі – Російська Федерація в рамках гібридної агресії розвинула як на своїй території, так і на окупованих українських землях цілі тренувальні табори для найманців і бойовиків. Підтримуючи та експортуючи тероризм, Росія цілеспрямовано підриває стабільність і безпеку в регіоні, до якого належать як Україна, так і Білорусь", – йдеться в повідомленні.

Тут же говориться, що Україна передала до Міжнародного суду ООН численні докази підтримки і фінансування РФ тероризму на окупованих територіях України.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У МЗС підкреслили, що готові до тісного міжнародного співробітництва у протидії будь-яким проявам тероризму, в тому числі з Білоруссю.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", недавно Лукашенко влаштував перевірку збройних сил країни.