Українські правоохоронці отримали сучасний гелікоптер для контролю за безпекою гостей та учасників "Євробачення-2017".

Відповідні дані оприлюднені на офіційному ресурсі Національної поліції України.

За словами заступника голови Нацполіції Костянтина Бушуєва, вперше за всю історію патрульні також зможуть скористатися укомплектованим за європейським зразком автомобілем.

Сучасна техніка призначена як для бійців Національної гвардії, так і для поліцейських. За допомогою неї можна буде фіксувати необхідну інформацію в режимі онлайн, а згодом – передавати її до Ситуаційних центрів Національної поліції України.

Розташовуватимуться подібні пункти контролю переважно у місцях великого скупчення людей, щоб у разі виникнення загрози миттєво відреагувати на неї.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати
Показати ще

Бушуєв додав, що весь час проведення пісенного конкурсу копи будуть надсилати оперативне відео з будь-якої точки, а експерти аналізуватимуть його та прийматимуть швидкі рішення із контролю правопорядку.

Новітній гелікоптер буде допоможе ідентифікувати підозрілі предмети, хоча таку практику українські правоохоронці застосовуватимуть вперше.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у столичному аеропорту напередодні Євробачення з'явилася сучасна пожежна машина.