Під стінами Запорізької ОДА пройшов флешмоб толерантності "Шануймо різноманіття".

Як пише "Інтерфакс-Україна", в акції взяли участь кілька десятків людей. Під адміністративну будівлю вони прийшли з райдужними прапорами, українською символікою, а також з паперовими серцями, в яких відзначені символи ряду етнічних і релігійних груп, які піддаються дискримінації.

Таким чином активісти закликали українських громадян толерантно ставиться до людей, які відрізняються від більшості: інвалідів, аутистів, представників ЛГБТ, людей з синдромом Дауна та інших.

"Кожна людина неповторна", заявили активісти. За їх словами, тільки з такими гаслами можна стати частиною великої європейської сім'ї.

"У цьому році Україна приймає Євробачення, а символом і слоганом Євробачення є - "Святкуй різноманітність". Тому ми вирішили об'єднати, приурочити, застосувати на себе цей прекрасний слоган Євробачення", - сказав представник обласного благодійного фонду "Гендер Зед" Ростислав Мілевський.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Після акції активісти випустили в небо повітряні кульки.

Варто зазначити, що акція пройшла мирно. Однак після флешмобу одного з представників ЛГТБ побили невідомі. На місце інциденту приїхали копи. Активісти пов'язали цей напад з участю в акції.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Арку Дружби народів в центрі Києва вирішили перетворити в символ ЛГБТ-спільноти.