Права сексуальних меншин в Україні потребують невідкладного врегулювання на законодавчому рівні, адже останнім часом випадки тиску на ЛГБТ-активістів значно почастішали.

Про це в коментарі "Знай.ua" розповів лідер Всеукраїнської громадської організації "Гей-Форум України" Святослав Шеремет.

Він підкреслив, що на власному досвіді пересвідчився у тому, що нетрадиційна орієнтація може стати приводом не тільки для насмішок, а й для відвертої дискримінації.

Створена ним організація займається проведенням ЛГБТ-акцій вже тринадцять років поспіль. За цей час кількість активістів зросла і змінився сам напрямок діяльності.

За словами Шеремета, правової рівності при працевлаштуванні на роботу можна досягти тільки внесенням поправок до Трудового кодексу. Зокрема, слід припинити робити акцент не тільки на сексуальній орієнтацій, а й гендерній ідентичності, вікових категоріях та релігії.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

" Чи більше утисків: так, більше. Випадки дискримінації акуратно реєструються і документуються. І з цим треба щось вирішувати", - додав він.

Лідер громадської організації запевнив, що на даний час Кабмін приділяє значно більше уваги питанню одностатевих відносин, але варто враховувати також аспект здоров'я кожного чоловіка.

"Окремі світлі голови серед лікарів вже розуміють, що ряд хлопців живуть не з дівчатами, а з іншими хлопцями. Загалом, ЛГБТ - у центрі динамічного процесу змін", - підсумував Шеремет.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що лідер громадської організації розповів про права ЛГБТ-активістів в Україні.