Літак АН-2-100, який є удосконаленою версією легендарного "Кукурузника", відзначився новим світовим рекордом. Цього разу повітряному транспорту вдалося підняти у повітря дуже велику вагу.

Про це повідомляється на сторінці державного підприємства "Антонов" у Facebook. Встановлення рекорду відбувалось на території льотно-випробувальної бази у селищі Гостомель Київської області.

"Є рекорд! 3 202 кг на висоту 2 700 м!"- зазначили на держпідприємстві.

Літак Ан-2-100 підняв найбільшу вагу для цього класу повітряних суден на висоту майже три кілометри. Модифікований зразок призначений для пасажирських, вантажних та змішаних пасажирсько-вантажних перевезень на місцевих повітряний лініях. Одна з його переваг в тому, що літак можна використовувати на невеликих аеродромах при різних кліматичних умовах.

Головна відмінність від попередника полягає у силовій установці, яку виготовило вітчизняне підприємство "Мотор-Січ". Новий двигун тепер працює на авіаційному керосині замість бензину. Це значно збільшило рентабельність літака.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Є рекорд! 3 202 кг на висоту 2 700 м! #Ан2-100

Posted by Антонов on Tuesday, 11 April 2017

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, держпідприємство "Антонов" повністю відмовилось від співпраці з Росією й готове замінити всі комплектуючі російського виробництва.