Бойовики, які убивали, катували, ґвалтували, викрадали людей на сході України та спричиняли їм тяжкі тілесні ушкодження, не можуть розраховувати на амністію.

Про це в інтерв’ю німецькому виданню Bild заявив генпрокурор України Юрій Луценко, коментуючи п.5 мінських угод, який вимагає прийняття закону, що забороняє переслідування і покарання осіб, пов'язаних з подіями на Донбасі.

Помилування надаватиметься лише індивідуально в окремих випадках, що взагалі підпадають під амністію. Остаточно долю кожного бойовика, який претендуватиме на помилування, вирішуватиме суд, розглянувши відповідне клопотання з боку тих, хто воював на боці терористів.

Що ж стосується вимоги Олланда та Меркель стосовно генеральної амністії всіх бойовиків на Донбасі, Луценко заявив після того, як 10 тисяч озброєних російських військових дійсно залишать регіон, постане питання, що робити з 40 тисячами українських сепаратистів, котрі залишаться.

"Тут необхідно діяти в межах закону, і для осіб, які вчинили тяжкі злочини, амністія є неможливою", – переконаний генпрокурор.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", САП вирішила допитати одіозного депутата-втікача Олександра Оніщенка по скайпу.