Генеральний прокурор України Юрій Луценко виявився великим любителем старовинних книг і меблів. За 2016 році йому вдалося заробити 1,4 мільйона гривень.

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру декларацій. Луценко володіє двома квартирами в Києві. Його дружина задекларувала земельну ділянку і будинок в Рівненській області.

У колекції Луценко є безліч книг, годинник Ulysse Nardin, книжкові шафи. Дружина задекларувала сумки Dior і Chanel, годинник Breguet, ювелірні вироби, одяг і колекцію картин.

У декларації Ірини Луценко вказано Mercedes-Benz GL 500 вартістю понад 1,6 мільйона гривень і Toyota Land Cruiser 200, який значиться в угоні. Сам генпрокурор задекларував службову Toyota Camry.

За 2016 року Луценко отримав зарплату в 51 тисяч гривень, виплати за відрядження в 5,4 тисячі гривень. На посаді генерального прокурора він заробив 362 204 гривень. Луценко вказав також подарунки на суму 132 585 гривень.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

У банку генпрокурор зберігає 796 095 гривень, 4 723 доларів і готівкою 130 тисяч гривень. Дружина Луценка задекларувала на рахунках понад 2,4 мільйона гривень, 1 131 євро, 1 983 доларів. Вона зберігає готівкою 195 тисяч гривень, 60 тисяч євро і 300 тисяч доларів.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, відсторонений глава ДФС Роман Насіров поділився розмірами своїх доходів. Їх загальна сума виявилася в рази меншою, ніж застава, внесена за нього.