Генеральний прокурор України Юрій Луценко переконаний, що конфлікт між його відомством та Національним антикорупційним бюро розгорівся через недостатню кількість співробітників в останньому.

Як наслідок, НАБУ не має ресурсів та можливості розслідувати всі справи, які ГПУ повинна передавати йому за законом. Про це Луценко заявив в інтерв’ю німецькому виданню Bild.

Він розповів, що в його відомстві працюють 10 тисяч співробітників, з яких 800 – слідчі. У НАБУ всього ж 220 детективів і 30 прокурорів. У той же час разом ГПУ та Антикорупційне бюро мають у роботі 1,2 млн. справ проти 150 тисяч чиновників.

"У чому полягає конфлікт з НАБУ? Фінансовий критерій зловживання для передачі справи в НАБУ дуже низький - від 30 тис. євро... При цьому я повинен передати в НАБУ тонну паперів, які складають матеріали слідства. Якби я передавав все, то НАБУ просто б не витримала", - пояснив генпрокурор журналістам.

Він додав, що став об’єктом критики тому, що висував звинувачення проти суддів і політиків, якими хотіли займатися в НАБУ, але не могли через недостатнє кадрове забезпечення

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Мої співробітники заробляють в 20 разів менше, ніж детективи НАБУ. І коли вони спіймають "велику рибу", то зазвичай прагнуть власноруч передати таку справу в суд , щоб, принаймні, отримати схвальну оцінку. В цьому полягає конфлікт ", – додав він.

Щоб якось подолати суперечності, зараз створюються спільні групи розслідування і спільні прокуратури. ГПУ буде пропонувати їм справу, а вони самі вирішуватимуть, брати її чи ні.

На думку генпрокурора, їм не треба контролювати НАБУ, а співпрацювати з ним чи навіть конкурувати у справі боротьби з корупцією.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Луценко розповів про останню поїздку Павла Паршова незадовго до того, як він убив екс-депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова та був застрелений охоронцем жертви.