Напередодні міжнародного пісенного конкурсу у столиці поблизу Національної опери влаштували генеральне прибирання. Наведенням чистоти зайнялась місцева влада та одна з клінінгових компаній.

Бронзовий пам'ятник Миколі Лисенку чистили за допомогою підйомного крана та апарату високого тиску. Щоб не пошкодити граніт та бронзу, прибиральники не використовували жодних хімічних засобів –лише воду та щітки.

До слова, помили пам’ятник вперше за 52 роки.

Слідом за Лисенком мили і співочий фонтан на Театральній площі. Багатолітні нашаруваннями вапна та іржі довелося відчищати хімічними засобами та професійною мийною технікою.

Перехожі казали, що доглядати пам'ятники потрібно частіше. Кияни ставили за приклад монумент Сковороді, який доглядають студенти Києво-Могилянської академії.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

На думку жителів столиці, такі заходи, як масштабне "Євробачення", потрібно проводити регулярно – можливо, тоді місто стане чистішим.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Київська міській адміністрація планує провести реставрацію естакади, яку називають "Мушлею". Реконструкцію споруди проведуть вперше за 35 років.