Американський журналіст Кевін Келлі поспілкувався з людиноподібним роботом Цзя Цзя (Jia Jia).

Зустріч організували фахівці китайського Науково-технологічного університету міста Хефей, пише The South China Morning Post.

Інтерв'ю проходило по Skype англійською мовою.

Відповідаючи на запитання про місце розташування Великої Китайської стіни, Цзя Цзя сказала просто "Китай". Вона не змогла назвати кількість букв в англійському алфавіті, а при спробі обговорити проблематику штучного інтелекту відповіла щось недоладне. При цьому робот довго думав перед тим, як щось відповісти.

Керівник групи розробників Чень Сяопін впевнений, що більшість питань були досить складними, тому можна вважати, що Цзя Цзя впоралася і давала "гарні відповіді". Глядачі ж, які стежили за діалогом гуманоїда і журналіста, розчарувалися у випробуванні. Більш того, їх здивувало, що Цзя Цзя відповідає гірше за голосових асистентів Alexa і Siri.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Робота-богиню" Цзя Цзя представили у квітні 2016 року. Інженери створювали робота близько трьох років. Вона запрограмована на спілкування з людьми, може підключатися до різних хмарних сервісів.

Ця ж група фахівців розробила службового робота Кецзя, який посів перше місце в чемпіонаті RoboCup 2014 року.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", австралійські інженери філії "Dominos" представили робота, який замінить рознощиків піци.