Маріуполь залишиться без гарячого водопостачання до початку нового опалювального сезону. Він, згідно з планом, повинен стартувати 15 жовтня.

Відповідне рішення оголосили на засіданні міської ради, передає "0629. com.ua". Мер Маріуполя Вадим Бойченко розповів, що відключення гарячої води пов'язане з вичерпанням ліміту споживання газу містом. У той же час, за його словами, заборгованість місцевої тепломережі складає 850 мільйонів гривень.

Міська влада підрахували, що для тимчасового вирішення питання мешканцям доведеться платити по 74 гривні за кубометр води. Але вона буде поганої якості і не досягне встановлених температурних показників.

"Якщо нам пощастить, і ми потрапимо в програму реструктуризації боргу на 5 років, то нам спишуть все відсотки і нарахування. Залишиться 480 млн. грн., а це всього 8 млн. грн. в місяць. Нас поставили в такі умови, ми змушені були відключити воду, іншої альтернативи у нас немає », - заявив Бойченко.

Зараз вирішується питання щодо забезпечення гарячою водою таких соціальних об'єктів, як дитячі садки, школи та лікарні. Їх хочуть оснастити бойлерами.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, українцям пообіцяли знизити вартість опалення в квартирах. Тарифи можуть стати дешевше на 5%.