30 березня ракета-носій Falcon 9 вдруге вийшла у космос та вивела на орбіту супутник SES-10, після чого успішно приземлилась.

Генеральний директор SpaceX Ілон Маск назвав цю подію революцією в історії освоєння космосу. Як пише НВ, його слова є більш ніж виправданими.

Раніше Маск заявляв, що вартість Falcon 9 складає близько 60 млн доларів. Можливість повернути ракету-носія першого ступеня робить можливим зменшити вартість польоту з близько 200 млн доларів до кількох десятків мільйонів.

Зазначається, щоб зробити повторні запуски ракет дешевшими, необхідно запускати їх якомога частіше. Остання підготовка до польоту зайняла у SpaceX близько чотирьох місяців. Маск вважає такий термін надто довгим.

До кінця цього року SpaceX планує запустити шість ракет, які раніше вже бували у космосі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", ракета Falcon 9 вперше в історії вдало приземлилась на плавучу платформу після повторного запуску.