Засновник американських корпорацій Tesla и SpaceX Ілон Маск запропонував пов'язати людський мозок з комп’ютером за допомогою технології "нейронного мережива".

Про це пише The Wall Street Journal.

За словами глави компанії Neuralink Макса Ходака, нова система "нейронного мережива" проходить ще етап розробки, проте за словами дослідників, вона стане революційною та унікальною,яка дозволить людині передавати свої думки та повідомлення одразу на комп’ютер без будь-яких фізичних контактів.

"Neuralink займатиметься розробкою технологій так званого "нейронного мережива", що дозволяють імплантувати в мозок людини крихітні електроди. В кінцевому підсумку стартап може дозволити прискорити взаємодію мозку людини з інформацією, щоб люди перестали відставати від машин", - розповіли в компанії.

Крім того, розробники сподіваються, що нова технологія допоможе навіть боротися з хворобами, такими як епілепсія та параліч, а також покращить інтелект людини.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Уперше Ілон Маск заговорив про дану технологію у 2016 році, коли заснували компанію Neuralink.

Маск назвав технологію "нейронного мережива" електронним шаром мозку людини.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", комп'ютерна компанія Intel працює над створенням підрозділу Artificial Intelligence Products зі створення штучного інтелекту.