Міжнародна платіжна система MasterCard представла новітню банківську картку із вбудованим сенсором відбитку пальця.

За інформацією Engadget, принцип роботи картки буде аналогічним із сучасними смартфонами. Власнику достатньо прикласти палець на сенсор, система його розпізнає та дозволить провести операцію.

Цю систему наразі протестували у Південній Африці. Однак експерти з німецької Security Research Labs не вважають її надійною.

"Усе, що мені потрібно, це скло чи щось, до чого ви торкалися", - заявив керівник науковців Карстен Нохл.

Втім, він погоджується, що система сканування відбитків пальців сьогодні є куди більш надійним елементом захисту, ніж пін-код.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Навіть найбільш довірлива людина не відріже палець, якщо злочинець люб'язно про це попросить", - додав експерт.

Директор Mastercard з питань охорони і безпеки Аджей Бхалла вважає, що такі картки стануть не лише найзахищенішими, а й зручними.

Як повідомляв портал "Знай.ua", розробники браузера Chrome працюють над новою вресією, в якій буде вбудований блокувальник реклами.