Вченим вдалося довести, що ті люди, які вживають рибу і олію мають менше шансів у старості хворіти слабоумством.

Після 60 років у людей знижується пам'ять, з'являються когнітивні порушення на 19 відсотків, але ті, хто постійно вживає рибу ризик захворювання цими недугами знижується.

Фахівці з Алабами вважають, що недоумство вилікувати неможливо, але є можливість йго запобігти. Вчені провели експерименти, де брали участь понад 17 тисяч американців, яким за 60 років. Метою дослідження було довести вплив рослинної олії та риби на організм і передусім на запобігання захворювання слабоумством. У раціоні добровольців були середземноморські продукти і рослинне масло.

Вченим вдалося з'ясувати, що саме морепродукти і рослинна олія запобігає деменцію.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Медики рекомендують любителям шашлику з м'яса замінити продукт тваринного походження на рибу. Особливо для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і не хоче в старості зіткнутися з цим страшним захворюванням. Морепродукти запечені на грилі містять набагато більше поживних речовин, ніж м'ясо тварини.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що у розпал травневих свят, медики намагаються застерегти шашличних фанатів від можливих негативних наслідків для здоров'я.
У складі червоного м'яса міститься багато тваринного гемоглобіну, який під впливом високої температури виділяє кілька хімічних сполук. З'єднання канцерогенного характеру провокують розвиток ракових захворювань. А найнебезпечніше м'ясо для організму - обсмажене на тваринному маслі.