Свята і гарна сонячна погода - ідеальний привід для відкриття шашликового сезону. Після затяжної зими, що може бути краще, як відправитися на природу з друзями. Ніхто не замислюється про те, що це задоволення наражає на небезпеку наше здоров'я.

Практично кожен з нас знає про шкоду червоного м'яса. Це небезпечний продукт для здоров'я, тому надмірне вживання може спровокувати розвиток багатьох хвороб, у тому числі онкологічних захворювань.

Шашлики, які ми звикли смажити на відкритому вогні - подвійно небезпечно для здоров'я.

У розпал травневих свят, медики намагаються застерегти шашличних фанатів від можливих негативних наслідків для здоров'я.
У складі червоного м'яса міститься багато тваринного гемоглобіну, який під впливом високої температури виділяє кілька хімічних сполук. З'єднання канцерогенного характеру провокують розвиток ракових захворювань. А найнебезпечніше м'ясо для організму - обсмажене на тваринному маслі.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

З спокусами важко впорається, особливо, коли кожен рік люди звикли з настанням тепла ходити на природу і готувати безліч страв на вогнищі. Медики радять використовувати дієтичне пісне м'ясо для смаження і готувати його тільки на рослинному маслі.

Шашлик виходить смачним, коли його готуєш на відкритому вогні, але якщо задуматися про своє здоров'я, то краще відмовитися від такого задоволення.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що родина шашлику вважається країни Сходу, Кавказ, Ліван, Іран і Ірак. Але усупереч поширеним стереотипам це блюдо можна знайти в меню інших народів. У наш час прийнято називати шашликом те м'ясо, яке нудилося на вугіллі. Але не всі знають, що приготування цієї страви - справжній ритуал, де є свої певні правила, закони і заборони. М'ясо має готуватися на свіжому повітрі - це головна вимога і перевага шашлику.