Із приватного зоопарку "12 Місяців", який розташований в 30 км на північ від Києва втекли крокодили. Неповнолітнім заборонили виходити на вулицю в нічний час.

Уточнюється, що втекли шість найбільших з восьми нільських крокодилів. Розмір найбільшого сягає п'яти з половиною метрів.

Крокодили зробили підкоп з вольєра і до того, як охорона виявила це, встигли втекти.

Сліди вказують на те, що вони попрямували в бік прилеглих сіл Демидов, Лютіж та Старі Петрівці. При цьому один із свідків стверджує, що бачив крокодила в системі переливних озер на Оболоні.

Наголошується, що ці крокодили можуть спокійно жити в українському кліматі. При температурі нижче нуля вони впадають в сплячку в укриттях, але як тільки теплішає, стають активними і енергійно шукають їжу.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Американський фахівець Том Арай, який займався цими крокодилами, стверджує, що вони досить спокійно реагують на дітей і жінок, собак і кішок, не нападають на них. При цьому рептилії агресивно ведуть себе по відношенню до дорослих чоловіків, особливо якщо відчувають запах алкоголю.

Жителів області та Києва закликали бути пильними і повідомити в зоопарк, якщо помітять крокодилів.

При цьому попереджають, що не потрібно намагатися зловити тварин самостійно.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", кияни заступилися за циркових тварин: мешканці столиці вимагають заборонити використовувати тварин у циркових виставах на території міста.