У Генеральному штабі тимчасово заборонили силам АТО стріляти з мінометів "Молот", якщо військові при цьому не знаходяться в укритті.

Таке рішення прийнято у зв'язку з недоробкою в конструкції, пише "Радіо Свобода".

Хоча розробники і запевняють, що недоліки за час експлуатації усунені, в Міноборони, як і раніше, критикують зброю.

"Претензії є і до "Молоту", і до КБА-48. У нас люди гинуть, тому що вони не доведені до кінця", – розповів начальник озброєння Сухопутних військ Іван Волох.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

При цьому на заводі "Маяк" зізнаються, що вже після того, як "Молот" потрапив на передову, конструкцію продовжували доопрацьовувати.

Розробники списали помилки на терміновість і брак досвіду, оскільки ситуація безвихідна: на передовій такої зброї дуже бракує.

При цьому на заводі заперечують те, що саме "Молот" призвів до загибелі сімох українських військових. Військова прокуратура розслідує кожен із випадків, і "Маяк" поза підозрою.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", бойовики перейшли на підступну тактику: окупанти розміщують свої мінометні і гранатометні позиції у дворах мирних жителів.