Молдова заявила, що процес екстрадиції скандального дніпровського судді-"баночника" Миколи Чауса розпочався. Поки що залишається відкритим питання, скільки на це потрібно часу.

Це стало відомо зі слів глави Антикорупційної прокуратури Молдови Віорела Мораря, - передає УНН.

"Процедуру екстрадиції розпочато", - зазначив Морарь.

Наразі ще триває перевірка усіх фактів злочину судді Дніпровського райсуду і він знаходиться у слідчому ізоляторі. Проте, процес гальмує той факт, що екс-суддя відмовляється надавати показання.

Якщо процедура дачі показань затримається та сплине термін арешту, Чауса зможуть заарештувати за запитом української сторони як підозрюваного у корупції.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вважає, що Чаус може уникнути екстрадиції, поросивши політичного притулку в Молдови.