Україна зобов'язалася перед МВФ з кінця серпня 2017 року монетизувати субсидії для компаній, що надають комунальні послуги.

Про це свідчить текст Меморандуму, опублікованого Міністерством фінансів.

Зокрема зазначається, що задля забезпечення лібералізації тарифів на газ, до кінця серпня 2017 року необхідно затвердити постанову Уряду про монетизацію субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на рівні компаній, що їх надають.

Таким чином приватні газові трейдери зможуть конкурувати з "Нафтогазом" в поставках газу.

Крім того, Україна зобов'язується монетизувати комунальні субсидії на рівні домогосподарств для підвищення ефективності використання енергії.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зокрема, як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", українців позбавлять права оплачувати комунальні послуги в розстрочку. Нагадаємо, зараз діє система, за якою домогосподарства, які не отримують субсидій, можуть платити за опалення щомісяця, протягом всього року, а не лише в опалювальний сезон.