На травневі свята українців очікує "приємний сюрприз". Їх позбавлять ще одного привілею - права оплачувати комунальні послуги в розстрочку.

Справа в тому, що це одна з вимог Міжнародного валютного фонду, мова про яку йшла у меморандумі, опублікованому 5 квітня на офіційному сайті Кабінету Міністрів України.

"Ми також скасуємо схеми, за якими домогосподарства, що не одержують субсидій, могли здійснювати оплату за опалення протягом 12 місяців ("у розстрочку") (Постанови Кабінету Міністрів №№ 630 і 357) з 1 травня 2017 року", - значиться у тексті документа.

Уряд і так затягнув із прийняттям рішення. Адже МВФ вимагав скасувати цю норму ще до 1 квітня 2017 року.

Крім того, представники фонду змушують Україну знизити норму споживання з 5,5 до 4,5 кубометра на 1 квадратний метр для індивідуального опалення, і з 65 до 51 кВт/год за 1 квадратний метр електроенергії, яка використовується для індивідуального опалення.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Мінфін показав текст меморандуму з МВФ.