Україна, в рамках співпраці з МВФ, погодилася змінити законодавство, що дозволить продавати сільськогосподарські землі. Парламент повинен прийняти відповідне рішення до кінця травня.

Про це повідомляється в Меморандумі з питань економічної і фінансової політики. Мораторій зобов'язалися скасувати до кінця 2017 року. У документі наголошується, що лібералізація ринку землі є головним фактором для зростання української економіки.

Для реалізації програми створять спеціальну групу, до якої увійдуть представники профільних міністерств і члени Світового банку. Вони повинні підготувати законопроект, де будуть прописані норми відкриття ринку і продажу землі.

Передбачається, що мораторій діятиме до кінця 2017 року. Крім того, українська влада зобов'язалася запустити інформаційну кампанію, в ході якої населенню пояснюватимуть переваги земельної реформи.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, новий транш МВФ поповнить резерви Нацбанку. Це дозволить Україні запобігти майбутнім кризам в країні.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще