Міністерство юстиції звинувачує Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) в провалі антікоррпуціонних реформ.

Про це написала перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова в Facebook.

"Сьогодні в Кабміні ми зібрали за столом НАЗК, УСС і всіх причетних до функціонування реєстру декларацій, щоб зрозуміти чому знову відбувається зрив процесу подачі декларацій і хто за це понесе відповідальність. Ніхто з керівництва НАПКА не знайшов можливості прийти. Ні адміністратори, ні представники НАЗК не можуть пояснити чому реєстр не працює вже 4 дня", - написала Севостьянова.

Вона зазначила, що в даний момент система не працює. Немає також гарантій, що система запрацює з 1 квітня. Чиновник зазначила, що деяким декларантам потрібно подати документи до 1 квітня. При цьому цього не зробило і половина.

"НАЗК відповіді на це не має і, здається, і не хоче шукати. Орган колективної безвідповідальності продовжує своєю некомпетентністю руйнувати всю антикорупційну реформу", - сказала представник Мін'юсту.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Севостьянова пригрозила, що міністерство буде вимагати публічного пояснення в збої роботи системи.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що активісти увірвалися в будівлю Міністерства юстиції з вимогою виконати рішення суду і заарештувати вісім мільярдів гривень на рахунках Ощадбанку Росії.