Польські дипломатичні відомства не відновлять свою роботу в Україні до тих пір, поки їх не забезпечать необхідним захистом.

Про це повідомляє прес-служба МЗС Польщі. Консули протягом цього періоду будуть надавати допомогу лише польським громадянам.

"Польська сторона наголосила, що, відповідно до положень Віденської конвенції про консульські відносинах, держава, яка приймає установа, зобов'язаний використовувати всі відповідні кошти для того, щоб запобігти будь-яким замаху на консульських працівників, а також на місця служби", - пояснили в МЗС Польщі.

Раніше в Луцьку обстріляли генеральне консульство Польщі. Невідомі вистрілили по будівлі з ручного протитанкового гранатомета. На місці виявили металеві осколки і залишки зброї.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в СБУ заявили, МЗС Польщі вирішило з 29 березня закрити всі свої диппредставництва на території.

Популярні новини зараз
Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще