Астероїди, які знаходяться на орбіті Марса, можуть бути останками планети, яка так і не змогла сформуватися. Сусід Землі мандрує разом з ними навколо Сонця.

Про це повідомляється в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. У ранні періоди Сонце було не стабільним і навколо нього рухалося набагато більша кількість комет, астероїдів і пилу. Астрономи планетарію Північної Ірландії Апостолос Христо і Галин Борисов вважають, що на орбіті Марса могли залишитися невеликі фрагменти "мертвої" планети. Подібні троянці можна побачити поблизу Юпітера, Землі та інших планет.

Астрономам вдалося розгледіти їх за допомогою спектрографа X-SHOOTER, встановленого на телескопі VLT у Чилі, і болгарського телескоп Rozhen.

Астероїди рухаються попереду і позаду планети. Вони дуже близькі за своїм складом. Дослідники вважають, що їх може пов'язувати спільне походження і цілком може бути, що вони є залишками "зародку" планети. Вона могла сформуватися у внутрішніх областях Сонячної системи, але так і не доросла до повноцінної планети. Планета могла розпастися ще до формування самого Марса.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, вчені вважають, що Сонце може повністю переродиться. На місці зірки може утворитися чорна діра.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще