У Житомирській області одна з агрофірм побудувала перевалочний пункт отрутохімікатів, що призводить до періодичних викидів речовин. Через це труяться місцеві жителі.

Про це повідомляють "Подробиці". Люди стверджують, що небезпечний газ постачають з Росії. Цистерни з ним стоять в області з жовтня 2016 року. У 30-40 метрах від них розташовані житлові будинки і періодично випаровування накривають їх.

Жителі вже скаржаться на проблеми зі здоров'ям, але звернення до держструктур і контролюючих органів результатів не дають. У них дере в горлі і сльозяться очі. Аміак і інші хімреактиви привозять по залізниці на місцеве сільгосппідприємство. Його привозять з Росії і на вагонах є відповідне маркування.

"З Росії приходить цей газ. Свердловська залізниця. Урал," Уралхім ". І вони тут, буває, стоять по тижню, ці вагони. Бочки з аміаком - поки не викачають", - пояснив місцевий житель Валерій Головощук.

Зі скаргами люди звернулися до державних екологів і в прокуратуру. Після цього справу передали поліції, але в кінці 2016 року правоохоронці хотіли закрити розслідування. Але втрутилася прокуратура і слідство відновили.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Представники агрофірми відмовляються коментувати ситуацію. Також на територію підприємства не пускають представників держекоінспекції, які хотіли взяти проби і провести обстеження.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Київській області перекинулася фура, яка перевозила аміак.