У небі над анексованим Росією Кримом зафіксували літак-розвідник Військово-морських сил США P-8A Poseidon. Він вів спостереження поблизу південного узбережжя півострова.

Про це повідомляю західні ЗМІ, посилаючись на дані пересування військової авіації. Американський літак з бортовим номером 168 440 і позивним PS146 вилетів з авіабази Сігонелла на Сицилії. Він вів розвідку на північний захід від Севастополя.

Маршрут P-8A Poseidon пролягав над територією Греції і Болгарії. Після цього повітряний розвідник попрямував в повітряний простір над Чорним морем і взяв курс у бік анексованого Криму.

Літак призначений для виявлення і знищення підводних човнів противника. Він може нести на борту як бомби, так і торпеди. Розвідник оснащений апаратурою для ведення спостереження в прибережних районах і на просторах Світового океану.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, США випробували на полігоні в Неваді одну зі своїх найпотужніших атомних бомб - В61. Ряд додаткових тестів планується провести ще протягом трьох місяців.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще