В Америці закінчився перший етап випробовування сучасної атомної бомби.

Відповідні дані оприлюднені на офіційному ресурсі Національного управління ядерної безпеки США.

Тестування модернізованого зразка B61 відбулися на військовому полігоні у Неваді. Під час перевірки планувалося виявити можливість винищувача доставляти боєприпаси та визначити точні неядерні характеристики.

Відомо, що кілька інших етапів випробовування заплановані на найближчі три роки, але точна дата поки що невідома.

Слід відзначити, що B61 являється одним із найпотужніших типів озброєнь, яким володіє армія США. Створена ядерна бомба ще у 1963 році при Лос-Аламоській національній лабораторії в Нью-Мексико.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На даний час таких модифікацій нараховується близько 3155 одиниць, з них – 150 стратегічних бомб, чотири сотні нестратегічних боєприпасів, а також 200 одиниць резерву.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Америка готується до ймовірного протистояння КНДР, вивчаючи варіанти застосовування військової сили при необхідності.