"Нафтогаз" очікує, що Стокгольмський арбітраж винесе рішення у справі проти "Газпрому" до 30 червня.

Про це пише "Громадське".

Зазначимо, спір стосується поставок газу в 2010-2014 роках, зокрема різниці у ціні, яку платила українська компанія, з вартістю блакитного палива на європейському ринку.

"Нафтогаз" вимагає $18 млрд з відсотками.

Відлік претензій почався, коли "Нафтогаз" вперше почав вимагти від "Газпрому" перегляду ціни, яка на той момент була найвищою в Європі.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Згідно з контрактом "Нафтогаз" мав право звернутися до російського газового монополіста з таким проханням. Однак, в документі не було прописано, як повинна вести себе в цій ситуації інша сторона. "Газпром" відкидав вимоги про перегляд ціни.

Всього в Стокгольмі з 2014 року розглядаються дві справи щодо суперчеки "Нафтогазу" і "Газпрому". Загальний обсяг вимог української компанії по обох справах становить $50 млрд.

З 2016 року "Нафтогаз" відмовився від закупівель палива у російської компанії.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, "Газпром" збільшив розмір позову до "Нафтогазу України" на більш ніж $5,3 млрд. Тепер загальний розмір вимог компанії в арбітражі досяг $37 млрд.