Україна витратила значні суми на судові спори з російським монополістом "Газпромом", які вже тривають другий рік поспіль.

Про це повідомляє"Дзеркало тижня". Загальні витрати на юридичний супровід української сторони сягнули 10 мільйонів доларів. Ці гроші виплатили Міністерство закордонних справ і НАК "Нафтогаз України" американській юридичній компанії Covington&Burling.

В держбюджеті на 2017 рік прописана стаття витрат на ці потреби. Заплановано 152,2 мільйони гривень.

У 2015 році, коли міністерство почало співпрацю з юристами, вони отримали 1,077108 мільйонів доларів. У наступному році витрати подвоїлись й сягнули 2,829723 мільйонів доларів.

"Нафтогаз" заплатив за послуги юристів ще більше. У грудні 2016 року вказана компанія допомогла виграти у суді справу щодо захисту прав та інтересів України. Її розглядав Міжнародний трибунал ООН по морському праву. Тоді за послуги довелося заплатити 6,31 мільйонів доларів. Договір з адвокатами розрахований до 31 грудня 2017 року.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Росії вирішили увіковічнити свого головного газового монополіста. Одну із гір на Алтаї нарекли на честь "Газпрома".