НАК "Нафтогаз" 27 березня звернувся до Європейського суду справедливості з позов проти Єврокомісії. В документі вимагається скасувати рішення, яке дозволяє російському монополісту "Газпрому" збільшити об'єми постачання газу з використанням потужностей газопроводу OPAL та Північним потоком.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу". В компанії аргументують позов тим, що рішення Єврокомісії порушує статтю Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також ще ряд договорів. Крім того, рішення ухвалювали поза межами повноважень Комісії.

У "Нафтогазі" вважають, що це не сприятиме посиленню конкуренції та створює загрози безпеці постачання України та інших східноєвропейських країн. Рішення Єврокомісії грає на руку "Газпрому" та посилює його домінування на європейському ринку.

В кінці жовтня Єврокомісія дозволила російському газовому монополісту збільшити об'єми прокачування газу по газопроводу OPAL. Він об'єднує Північний потік з газотранспортною системою Центральної і Західної Європи. До цього "Газпром" мав доступ лише до половини транспортних потужностей.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, українців у квітні чекає чергове подорожчання комунальних послуг. Користувачі змушені будуть сплачувати абонплату.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще