У мережі з'явилися неймовірні кадри одного з найпотужніших тропічних циклонів "Донна". Його вдалося зафіксувати з орбіти міжнародної групи астронавтів.

Відео розмістили на одному з Youtube-каналів. "Донна" є найпотужнішим циклоном, який зафіксували в травні в Південній півкулі. Він уже посилився до максимального показника - п'ятої категорії.

Циклон наближається до островів Нової Каледонії, розташованим в Тихому океані. Швидкість потоку вітру вже досягла позначки в 215 км / год. Іноді пориви посилюються і до 300 км / год. Сам циклон рухається на південь зі швидкістю близько 12 км / год.

Він уже досяг території північної групи островів Вануату. Циклон завдав значних пошкоджень - знищив посіви, а джерела питної води виявились забрудненими.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нова Каледонія готується до наближення потужного шторму. У північних провінціях оголосили тривогу. У всіх місцевих аеропортах скасували рейси. Навчальні заклади будуть закриті на кілька днів.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, потужний землетрус стався в Тихому океані. Підземні поштовхи силою в 6,8 балів струсонули північ тихоокеанської республіки Вануату.