Сьогодні існує безліч способів надати крашанкам на Великдень яскравий вигляд - це може бути спеціальна фарба, фломастери або навіть наліпки. Але є й кілька народних способів пофарбувати яйця.

Про це повідомляє kp.ua.

Усім відомо, що великодні яйця стають червоними або коричневими від цибулиння. Для цього їх потрібно занурити на деякий час в окроп разом з відходами від цибулі. Чим більше яйця знаходитимуться у воді, тим темнішими вони будуть.

Крім того, крашанки можна зробити й малиновими. Для цього яйця потрібно відварити разом з корінням або вітками вишні. Перед цим відвару потрібно дати настоятись бажано усю ніч.

Жовтими яйця стають, якщо їх відварити на корі яблуні, моркви, насінням кмину або ромашки. Зелений колір виходить з відвару на сушеному шпинаті, петрушці, кропиві, плющі, чорниці, молодих березового листя або полину.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Щоб зробити крашанки фіолетовими, потрібно занурити їх в окроп із бузиною або листям червонокачанної капусти. Також існують способи зробити великодні яйця "у цяточку" - мокрі яйця перед варінням обвалюють у рисі і щільно загортають в марлю.

Мармурові разводи виходять, якщо обернути яйця в лушпиння цибулі і загорнути в марлю, обв'язавши їх звичайними нитками. Також можна взяти гілочки петрушки , накласти їх на яйця і закріпити ниткою.

Нагадаємо, Великдень у цьому році святкується 16 квітня.

Портал "Знай.ua" повідомляв, як вийти після з великоднього посту без наслідків для здоров'я.