Народний депутат від "Народного фронту" Леонід Ємець, який увійшов до тих, хто поручився за екс-парламентаря Миколу Мартиненка, пояснив своє рішення взяти його на поруки і заявив, що гарантує це своїм мандатом.

За словами Ємця, на нього вже посипалося чимало звинувачень і напівнатяків з боку колег, але він звик прямо відповідати на запитання, тому й написав свій пост у соціальній мережі Facebook.

"Чому я поручився за Миколу Мартиненка? Бо стояв з ним поруч на Майдані. (Вірте-не вірте, не все вирішують гроші. З Миколою Мартиненко мене ніколи не зв'язували і не зв'язують жодні фінансові зобов'язання. До речі, просив би НАБУ це перевірити). У найчорніші дні Майдану, коли від швидких рішень залежала доля країни, коли кожен з нас був готовий пожертвувати всим, він залишився на передовій. Це факт, і я це бачив на власні очі", – пояснив політик.

Ємець переконаний, що підстав для затримання Мартиненка не було.

"Він продемонстрував своїми діями, що хоче суду і не збирається ховатись від слідства. Сьогодні для громадянина Мартиненка закон не дає підстав для арешту. Не до вироку суду", – написав він.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

При цьому депутат наголошує, що справедливість повинна взяти гору, і якщо Мартиненко винен, то має відповісти за свої дії. Проте вирішувати це повинен тільки суд.

У свою чергу парламентар непохитний у своєму вчинку.

"Я несу відповідальність за свої дії. Не лише публічну. Це моє рішення. І я гарантую це своїм мандатом. Прошу це запам’ятати", – підкреслив він.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Мартиненко вийшов на свободу 22 квітня. Його взяли на поруки однопартійці та міністри.