В глибинах океану, який розташований під поверхнею супутника Сатурна Енцелада, цілком може існувати життя. Там комфортно почуватимуть себе істоти, схожі на тихоходів, яких ще називають "космічними ведмедями".

Про це повідомив астробіолог NASA Рокко Манічеллі в інтерв'ю Gizmodo. Він вважає, що життя може існувати на просторах Сонячної системи, але ймовірніше це будуть мікроскопічні організми.

Головне питання, на його думку, полягає в тому, де вони братимуть енергію для самовідтворення і розвитку. Він зазначив, що життя на Енцеладі може сконцентруватися навколо гідротермальних жерл. Аналогічні джерела є і на Землі й вони відіграють важливу роль у підтримці морських екосистем.

Живі організми на Енцеладі можуть використовувати для виживання біолюмінесценцію, як це роблять земні істоти на великих глибинах.

"Здається майже неможливим, що ми знайдемо біолюмінесцентних китів, що плавають в океані Енцелада, але завжди є надія на космічного тихохода. Ці малюки можуть скрізь вижити. "Водяні ведмеді" чарівні і їх існування на Енцеладі не виходить за межі можливостей. Вони дуже міцні маленькі істоти", - підсумував Манічеллі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Тихоходи - тип мікроскопічних безхребетних, близьких до членистоногих. Їх вперше згадують у наукових працях датованих 1773 роком під назвою "маленький водяний ведмідь". В англомовних країнах їх ще називають "космічними ведмедями".

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, вчені назвали причини того, чому на інших планетах складно зародитись складним формам життя.