Українцям пощастить вдруге взяти участь у всесвітньому хакатоні NASA SpaceApps Challenge. Завдання від NASA вирішуватимуть українці в чотирьох містах — Києві, Дніпрі, Кропивницькому та Одесі.

Хакатон запланований на 29-30 квітня 2017 року, пише "Дело".

Тема проектів цього року - "Земля". Учасникам нададуть доступ до даних NASA.

Минулого року Україна вперше брала участь у хакатоні NASA, а проект українців Mars-Hopper отримав визнання журі агентства і переміг у номінації People's Choice, обігнавши понад 100 інших проектів з усього світу.

Після цього розвиток космічного співтовариства в Україні активізувався.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За словами Андрія Бегунова, організатора київського NASA SpaceApps Challenge, очікується, що цього року захід збере 600 учасників.

Після завершення хакатону роботи оцінить журі київського заходу, членами якого є вчені і діячі космічної галузі України. Вони оберуть три найкращі проекти, два з яких висунуть на міжнародний конкурс.

Потім протягом трьох тижнів глобальне журі за участю експертів NASA визначить переможців у різних категоріях.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, у фіналі конкурсу Global Impact Challenge 2017 двоє українців отримали право навчатися в кампусі дослідницького центру NASA Ames в Каліфорнії.